Blogg 2018

Blogg 2017

Blogg 2016

Blogg 2015

Blogg 2014

Blogg 2013

Blogg 2012

Blogg 2011

Blogg 2010

Blogg 2009

Blogg 2008

2008-12-10
Det har jagats dygnet runt helgen som gick... Bazze har pratat med vildsvin och älg. Ratty med rådjuren. Till helgen blir det bl a grytjakt. Då ska Chess och Ratty med. Laura får vila en vecka till för hon löper och Chess är LITE påverkad av hennes löp...

2008-12-05
Extra är nu parad med Swerre så om det tar sej så väntas valpar vid månadsskiftet januari/februari. Även Laura löper så nu är Bazze kär igen för han blir extra kär när det är Laura som löper. Vi har varit och hälsat på Zlatan, tog några bilder men dom blev tyvärr inte den bästa kvalitén på. Ardbeg (Diesel) ska jag åka och hälsa på inom det närmsta för att se hur han har utvecklats. Akeela har jag inte sett sen i augusti, men jag får då och då rapporter och kort via mail.

2008-11-27
Här jagas det för fullt!! Hundarna "luftas" var och en på det dom är bäst på. Snön var här och nu är den borta igen. Detta slask, tyckte att det var riktigt trevligt när det blev vitt. Men det kommer väl tillbaka... Henrik har varit i England och varit med på moderklubbens årsmöte. Han har även fått uppleva jakt med hounds!! Extra har börjat löpa, så till veckan får vi se om det kan blir något kärleksmöte (jag har 3 hanar hemma som gärna ställer upp)... 

2008-11-10
Idag bara regnar det här. Hundarna vill inte göra något idag verkar det som. Det blir en riktig vilodag. Det behövs ju det oxå ibland. Så idag har jag datadag... Swerre (Cardi Bay Sword) hamnade på 5:e plats i Årets Hund 2008 (1:a 2007).

2008-11-09
Allt går bra här hemma med nya hanen Swerre. Han är go och glad! Jakten rullar på... Mest vildsvin och älg har det varit nu som jagats och vildsvin har det skjutits. Igår var vi på klubbens årsmöte (Jrtc of GB Sweden). Platsen va Medevi Brunn. Vi mötade och sedan åt vi en god middag. Där delades även ut ÅRETS-titlarna ut. Linus och Amanda vann ÅRETS JUNIORHANDLING 2008 dom hade skrapat ihop samma poäng. Wille blev årets Barnhandler. GRATTIS!! Grattis Ni andra som tog hem en Årets-titel!

2008-10-29
Idag på morgonen var det vitt av frost när man steg upp. Vintern börjar närma sej. Ny hane här! Mer info om honom kommer... 

2008-10-20
Första älgjaktsveckan har varit precis som man kan önska i stort sett. Underbart väder, god jaktlycka och trevliga människor. Goda middagar och dricka på kvällarna. Styckat har vi gjort fredag kväll och lördag dag. Frysen är fylld till bredden och lite till...

2008-10-07
Veckan som gått har varit i vildsvinens tecken kan man minst sagt säga. Superduktiga Bazze har fått jobba en del. Vildsvin har det blivit, både trofégrisar och matgrisar. Annars laddas det lite "lätt" för älgjakten.

2008-10-01
Idag damp det ner i brevlådan, det vita kuvertet med dom gröna bokstäverna... Nova hade A-höfter och Joppe A/B så det blev ett B. Akeelas fodervärd tar henne själv till röntgen framöver så det resultatet får jag vänta på ett tag till. Ingen brådis med det.

2008-09-24
Den här veckan har vi Joppe hemma hos oss för fodervärdarna (fam. Kraft) är på Kreta. Jaktmässigt har det blivit nån grävling till sen sist. Har varit och röntgat och kollat tänder och vaccinerat. Så nu ska man vänta på resultat av röntgen...

2008-09-15
Ja då var det bloggdax igen. Ooops vad tiden gick. Här har Henrik varit iväg på Segersjödagarna (sista helgen i augusti) med ett glatt gäng och representerat klubben med rasparad och race. Han hade med sej Chess & Laura. Vi har varit iväg på utställning i Stockholm (Flottsbro). Linus blev 1:a i juniorhandling med Laura. Hundarnas resultat finns på utställningssidan. Jakten är i full gång och det har blivit nån råbock och nån grävling sen sist jag skrev... Vi har även arrenderat skog. Så nu finns 1100 hektar till att jaga på. Nästa utställning i Vinslöv hoppar vi som det ser ut nu. Det är dagen innan älgjakten och så har vi jaktbesök från Holland då. Här har vi 3 löptikar just nu Ratty, Nova och Misty. Sen är det bara 2 brudar kvar för denna gång och deras löp ska vara på gång framöver... Ronja & Birk växer så det knakar och ser ut att bli fina. (Dom får vara med på ett hörn här dom med). Bilder kommer!!

2008-08-18
Nu är även bockjakten igång här (16 augusti). Planerar som bäst för Segersjödagarna. Där vi som klubb ska vara och visa upp våra hundar både i rasparad och race. Gå gärna in och kolla på www.jackrussell.nu Nästa utställning är i Stockholm den 6 september, dit planerar vi att åka. Har beställt tid för hd-röntgen i slutet på september på Joppe, Akeela och Nova. 

2008-08-12
I helgen har vi varit på utställning i Hillerstorp. Se resultat på utställningar. Både Joppes och Akeelas fodervärdar va med. Det tycker jag är jättetrevligt!! Linus blev 1:a i juniorhandling med Laura. Idag har jag varit och vaccinerat Chess och våra två "älghundar" Birk & Ronja. Hane är bestämd till Extra ev. parning vid nästa löp. Vi har varit ute en del i skogen, men grävlingarna håller sej undan... Ratty & Chess har fått jobba sej igenom en del gryt utan resultat. 1 grävling har det bara blivit ännu. Den sköts förra söndagen för Ratty.

2008-08-01
Chess är hämtad och det fungerar jättebra här hemma. Nu till helgen ska han få visa vad han kan i grytet. Grytjaktspremiären är den 1 augusti. Vi har varit och hälsat på Akeela med fodervärd. Hon kände igen oss och vi fick massor av pussar. Hon har kommit till ett jättetrevligt hem och så har hon en hundkompis oxå. Han heter Lacy. Tack för fikat Kiki!

2008-07-19
Här är inte vädret det bästa. Blir en stund framför datorn. Igår storstädade jag hundhuset, bäddar, filtar o.s.v. Alla valpar ur Ratty & Xnarkis kull har flyttat. Lagavulin (Sluggo) bor i Ljungby. Caol Ila (Max) bor i Hultsfred. Ardbeg (Diesel) bor i Ekenässjön. Laopraigh (Rex) bor i Lammhult. Port Ellen (Maja) bor i Mariannelund. Måste TACKA valpköpare och Akeelas fodervärd och Kiki för kort, brev, filmer och vykort. SUPERTREVLIGT! Sånt är alltid välkommet. Jag har anmält hundarna som ska med till nästa utställning i Hillerstorp. Här laddar vi annars lite smått för Grytpremiären...

2008-07-16
Har precis varit i Uskavi över helgen (National). Jag hade med mej Nova, Extra, Låra och Misty. Misty blev 3:a i sin klass av 32 starter!!!! Måste man ju vara nöjd med!!

Kritik Misty: Nice bitch but needs to lift tail. Jag har funderar på att sätta ståltråd i den där svansen... Skämt å sido men den svansen vill sällan vara som den ska när det är dax att visa sej... But i love that dog!

Min son placerade sej 2:a i Juniorhandling denna gång tillsammans med sin Laura. BRA JOBBAT! Grattis Amanda till 1.a placeringen i Juniorhandling!

Här kommer domare Pauls utlåtande om mina andra hundar som var med:
Kritik Nova: Needs more age, little bit heavy.
Kritik Extra: Nice pretty bitch, to fine in the bone.
Kritik Låra: Good size, good eyes, backend moves to fast.
För övrigt så var det en jättetrevlig helg!

Har köpt en ny hane. Mer info om honom senare när jag hämtat honom. Har även börjat planera lite inför ev parning av Extra. Hane? Har väl 3-4 hanar jag funderar på.

Ha det bra alla läsare!

2008-06-02
Sidan publiceras officiellt på www.kennelhurricane.se