Blogg 2018

Blogg 2017

Blogg 2016

Blogg 2015

Blogg 2014

Blogg 2013

Blogg 2012

Blogg 2011

Blogg 2010

Blogg 2009

Blogg 2008

2009-12-09
Här har snön och kylan kommit. På hundfronten går det på i vanliga "spår" mest jakt ovan jord för tillfället. Ratty & Chess är parade! En kull som är planerad sen länge och som vi hoppas mycket på jaktmässigt. Tyvärr så har Ratty haft en blödning så vi får se vad ultraljudet säger.

2009-11-10
Chess är pigg och alert igen. Han behöver bara lägga på sig lite i vikt efter dietmaten. Jakten fortgår och det har skjutits och ibland så får man inte skjuta även om man vill. Bazze drev senast i helgen en kviga framför 2 olika pass och en drevkarl, men på de markerna är det ingen kviga kvar mer att skjuta. Men bra jobbat av duktiga Bazze!! Idag har jag duschat Titti & Swerre och klippt klorna.

2009-10-23
Första älgjaktsveckan har rusat förbi. Älgar har skjutits, trevliga kvällar med goda middagar och mycket prat. Vädret har varit sådär lagom kyligt. Även lilla Extra har varit med på älgjakt. När en av älgarna hade skjutits fick hon följa med fram och kolla läget :) I måndags kväll (19/10) blev Chess dålig kräktes och diarré. Hade varit lite hängig ett par dagar innan. Han började även spy blod. Ringer djursjukhuset och de tycker att vi ska avvakta och ge honom 1 matsked vatten i timmen och sen ta honom till vetrinär på morgonen. Han fick behålla vattnet han fick så det var lugnt mellan 23-06 på natten. Men sen började han kräkas igen. Upp till djursjukhuset på morgonen och där tar det prov på honom och sätter dropp. Han blir inlagd för vidare röntgen och prover. Det de får fram är att han har en infektion i tjocktarmen och får därmed antibiotika i en vecka. Chess ska nu äta dietmat i minst 2 veckor sen får vi se om det går att fasa över till det vanliga fodret. Han är mycket piggare och så är han ju hemma igen och får gosa och vara med sin närmaste kompanjon Nova. Någon jakt för Chess blir det inte förräns han piggat på sig ordentligt. Det blir vila från grytjakten här ett par veckor ungefär. Den övriga jakten fortgår och eftersom det jagas på olika platser så är det älg kvar att skjuta. Annars är det ju även vildsvin och rådjur som jagas just nu.

2009-10-11
Jakten rullar på, det har skjutits grävlingar för Chess och förra lördagen även 1 räv. I fredags natt blev vi kontaktade och fick åka på ett eftersök på gris med Bazze. Han gjorde ett jättebra jobb och grisen hittades givetvis! Älgjakten börjar imorgon och Bazze följer med mig och Ratty följer med Henrik. Ronja har flyttat till nytt hem och allt funkar bra.

2009-09-10
Tiden rusar på som vanligt. Mistys valpar har ju flyttat till sina nya hem. I fredags släppte vi Bazze & Ratty i vildsvinshägn för att se på nära håll hur de arbetar. De visade hur det ska gå till och var superduktiga. Det var mycket snårig och tät terräng så några bra kort gick inte att få till hur jag än försökte... Även Hurricane Port Ellen (Ratty & Snarkis avkomma) var med och testade. För henne var det premiär på vildsvin! Henrik var på utställning i Stockholm i lördags. Med sig hade han Ratty & Chess och fick med sig 4 rosetter hem, se utställningsresultat. Grattis till Hurricane Dieser som blev BIS Unghund!!

2009-08-12
Här har dagarna rusat iväg i vanlig ordning. Englandsresan blev jättelyckad. Bilder därifrån kommer... Grytjaktspremiären har varit och grävling har skjutits för Chess. På söndag är det nästa premiär: Råbocksjakt! Valparna är nu på fredag 6 veckor gamla och det börjar bli dax att flytta. Så idag ska jag beställa tid för vaccination, chippning och besiktning. Sirius Black är till salu (mer info om honom under fliken till salu). 

2009-07-28
Mistys valpar växer så det knakar, riktigt runda är de. Kanske inte så konstigt när de bara är två om maten. Misty kommer flytta till sitt hem efter att valparna är 8 veckor. Hon kommer inte ingå i vår avel efter det utan får en tidig pension. National har varit och den helgen var jättelyckad, vi var ju i vilda västern och allt vad det innebär:) Utställningen började bra, våra uppfödningar Hurricane Dieser & Hurricane Njord blev Best In Show Valp 1 & 2. GRATTIS!! Vi ställde inte i uppfödare denna gång. Bazze, Titti och Valkyria var inte med på utställningen. Resterande hundars restultat se utställningar. Hurricane Garm har varit här och hälsat på när matte & husse var på Metallica. Han är en snygg liten kille, lik sin mor. Just nu har vi Hurricane Valkyria här hos oss några dagar när hennes matte & husse är bortresta. Båda har fått lära sig var skåpet ska stå när mamma Extra är i närheten. På torsdag morgon åker Sarah (Kennel Excellent) och jag till England för att bl a titta på National där. Det ska bli supertrevligt!! I helgen är det GRYTPREMIÄR så Henrik ska ut och förhoppningsvis är jaktlyckan med.

2009-07-05
I fredags eftermiddag födde Misty sina valpar. Det blev 2 stycken, en tik och en hane. Tiken är bokad av Kennel Excellent. Mer info om valparna se under avel/valpar.

2009-06-30
Då har jag varit iväg på läger. Jag har tränat Titti och Extra i gryt. På lördagen hade jag anmält Extra till anlagsprov sprängare och det blev GODKÄNT! Titti och jag har gått lite lydnad. Jag har även lagt en del blodspår både för träning och prov. Tack till viltspårsdomare Hans! Titti har inte börjat skalla på grävlingen ännu men vi jobbar på det. Har även haft lite gångträning med henne. Det har varit varma dagar. Mycket god mat (lagad av Taina) hundprat och skratt! Mycket trevlig läger!!

2009-06-24
Dagarna går och här råder just nu riktig sommarvärme. Har gjort det "vanliga" med hundarna lite pälsvård, kloklippning, röjt runt i hundhuset, sorterat hundkoppel och halsband o.s.v Sånt där som man måste göra för att allt ska vara i sin ordning (och jag gillar ordning). Akeela har övergått i fodervärdens ägo. Fortsatt lycka till med Akeela! Vi kommer både ses och höras. Imorgonbitti åker jag på grytläger i Nora. Där blir det bland annat grytträning, viltspårsträning och jaktlydnad. Jag tar med mej Extra och Titti, vi återkommer på söndag. På söndag åker Henrik på grytträning i Hillerstorp. Titti börjar känna sej hemma här. Hon är go och glad och någon som oxå är glad är Bazze. Han stortrivs med Titti, kanske för att hon påminner om en annan tik som han höll mycket kär. Från det ena till det andra så längtar vi mycket här efter jaktsäsongen då vi får släppa hundarna igen... Den jakt som bedrivs här just nu är ju bara vakjakt på vildsvin.

2009-06-15
Igår var Britta & jag i Fredskog i skåne och tränade gryt. Extra gick det bra för. Titti hade premiär i konstgryt och hon undrade mest var det var för en fuling som satt där inne, hon skallade ett par gånger. Fortsättning följer... Vi tittade även på vildsvinen i hägnen och Extra hade ett mål. Dit in ska jag, men så roligt fick hon inte. Fick Akeelas hd-svar idag och tyvärr så var det ingen rolig läsning, c-höfter och därmed kommer hon inte ingå i våra avelsplaner.

2009-06-08
Helgen har varit en mycket lyckad helg. Utställning i dagarna två... Trevliga människor och hundar, god mat och lite sömn. Vi hade tur med vädret oxå, för dagarna innan utställningen var inte de bästa. På lördagen kom våra valpköpare med Njord, Dieser & Garm. Jag hade Valkyria hemma sedan tidigare. Det blev Njord som vann valpklass hanar och 2:a placeringen gick till Garm. Valkyria vann valpklass tikar och 2:a placering gick till Dieser. Därmed blev det Hurricane Njord BIS-valp 1 och systern Hurricane Valkyria BIS-valp 2. Valkyria fick därmed vandringspriset för bästa tik-valp som är skänkt av Elegantaz Kennel. Ratty kammade hem 1:a i Working Class och vi fick vandringspriset (en spade) skänkt av Kennnel Meynell. På söndagen fanns inga hanvalpar på plats. Valpklass tikar vanns av Dieser och Valkyria 2:a. Hurricane Dieser blev sen BIS-valp 1. Sen blev det en del placeringar bl a Hurricane Super Nova BIS 4:a. Vi vann uppfödargrupp på söndagen med Ardbeg, Nova, Dieser & Valkyria. Vann avelsklassen med Swerre både lördag och söndag. Vi hamnade utanför placering med Hurricane Ardbeg både lördag & söndag. Excellent Bazooka blev oplacerad på söndagen. Övriga hundars resultat finns under utställningar. Grattis alla Ni andra som tog rosetter i helgen.

2009-06-03
Idag röntgas Akeela. Väntar nu med spänning på detta resultat som bör vara här om ett par veckor. Igår vaccinerades Valkyria & Swerre. Valkyria ska stanna här några dagar när hennes matte & husse är bortresta. Hon har blivit en långbent liten dam. Extra har tagit semester och bor några dagar hos Joppe med familj. TACK till familjen Kraft! Joppe & Extra trivs väldigt bra ihop. Misty visar ännu inga tecken på att vara dräktig... Imorgon får vi Boden/Köping-besök.

2009-05-31
Idag blev det grytträning med Extra. M ånga hundar var på plats för träning. Efter det var vi & Britta & Alf (Änglas) hos Therese & Kenneth (Bixit) och tittade på deras valpar. Ska inte köpa någon men jag passade på att gosa på valpmagarna. Jämn och fin kull. Det fanns någon obokad valp för den som är valpsugen... Sen blev det söndagsmiddag :) på Max och det var så gott. Tack för desserten Britta!! Nu planerar vi för nästa helg då det är dubbelutställning här i Skede. Har anmält ett gäng hundar. Till helgen kommer vår nya tik Titti och det ser vi fram emot.

2009-05-30
Dagarna på Elmia gick jättefort. Trevliga människor och hundar har det varit. Extra var med torsdag, fredag och lördag. Hon visade sig på grytuppvisningen alla dagar x 2. Det har för övrigt varit med varierande hundar och folk under dagarna. Har fått mail, samtal och mött valpköpare/fodervärdar. Jättetack alla Ni för trevliga samtal och bilder!! Imorgon är det grytträning i Hillerstorp.

2009-05-20
Idag har vi byggt montrar på Elmia Game Fair. Imorgon är första dagen för mässan. Vi har en monter (JRTC of GB Sweden) och vi kommer även vara vid grytet och gå rasparad. Hoppas vi ses på Elmia!

2009-05-17
I lördags var jag på kurs, med mig hade jag Misty. Jättetrevligt, mycket teori och praktik att ta in. Både jag och Misty var jättetrötta när vi åkte därifrån. När jag kom hem åkte vi en sväng till skogen och kollade "läget". Nova var med och rastade av sig. Sen hem och gå nattpromenaden med hela gänget. Hann slänga ett öga på melodifestivalen och sen pang i säng. Upp idag på morgonen som vanligt och gjorde morgonbestyren. Sen åkte vi till grytträningen i Hillerstorp. Med oss hade vi Swerre och Extra. Det lossnade för Extra och hon sprang i alla gångar och upp på hyllan. En trevlig dag med trevliga hundar och människor!! En ny tik kommer flytta till oss i samband med utställningen här i Skede. Hon heter Marrow Tittle Tattle "Titti". Hon bor just nu på Tenacious Kennel i Köping. Mer info om henne finns där. Hon kommer givetvis få en egen sida här framöver.

2009-05-15
Idag har jag klippt klor på hälften av gänget. Räfsat rastgårdar och lite annat vanligt småplock. Beräknar att ultraljuda Misty v.24-25 för att se om det blir några små Misty & Virusvalpar. Imorgon åker jag på kurs, hundmassage & stretching.

2009-05-14
Igår var jag hos vetrinären och besiktade Njord inför hans flytt. Det blev u.a även denna gång. Njord har nu flyttat till sitt nya hem i Motala. Det blev väldigt tomt utan honom här, han har ju bott kvar ett tag. Som det ser ut nu så kommer 3 av våra valpköpare att ställa ut sina valpar i Skede. Jag måste iväg och vaccinera ett par hundar inom ett par veckor också. Akeelas röntgen är på gång. Ardbeg planerar jag röntgen för tidigast i höst. Nu ska jag ut på promenad med lite hundar, först ut blir Chess & Nova.

2009-05-11
Nu har lilla Valkyria flyttat. Jag tittade igenom hundarnas kritiklappar (de lappar som jag sparat). Var jätteduktig i början och sparade alla, nu är det inte alltid jag tar kritiken. Har man visat hundarna några gånger så skiljer sig inte kritiken något nämnvärt (om jag tittar på mina lappar). Närmast planerar vi för Elmia Game Fair där vi ska vara varje dag. Nästa utställning blir i Skede.

2009-05-06
Vi har hittat fodervärd till Valkyria. Det känns jättebra. Hon kommer att bo nära och hon flyttar till sitt nya hem på måndag.

2009-04-29
Imorgon åker vi på en liten semestertripp. Återkommer på måndag! Idag blir det ett litet tacktal... STORT TACK till mamma som bor här hemma hos Linus och ser efter Chess, Nova, Bazze, Ratty, Valkyria & Njord. Tack också till Sarah & Dennis som ser till Swerre, Misty & Ronja samt till Bea & Magnus som ser till Extra.

2009-04-26
Avelsplanerna har ändrats här av många olika orsaker. Nova kommer inte paras denna gång. Istället blir det Misty och vald hane till henne är Decoys Virus at Excellent. Misty löper ju nu så i mitten på nästa vecka kommer hon paras. Mer info under avel/valpar kommer. Vi har nu äntligen bestämt oss för att spara Valkyria. Supersöta Njord får flytta så snart vi hittat ett nytt hem som passar honom... Laura flyttade till sitt nya hem för 2 veckor sedan. Enligt rapport fungerar allt bra. Hennes nya husse heter Anders och bor i Bredaryd. Jag kommer gå en kurs i hundmassage & stretching nu i maj. Det ser jag fram emot!

2009-04-21
Idag har jag trimmat Misty. Lite finlir blir det om någon dag igen, hennes päls växer som ogräs... Hon har börjat löpa idag. Ratty är i höglöp fortfarande... Nova går in i höglöp vilken dag som helst. Även Akeela löper.

2009-04-20
Idag har jag varit i vår stuga en sväng och donat. Chess var med mig och jag fotade lite under vår promenad.

2009-04-19
Idag har Henrik varit på träning med Swerre & Extra i Björköbygrytet.

2009-04-18
Idag har vi varit på utställning i Eskilstuna. Jättetrevligt ställe och bra väder. Många hundar var på plats. Vi hade med oss 7 stycken hundar och 5 blev placerade. Mer info, se utställningar. Jag donade med alla priser (med viss hjälp) och rosetter. När det var dax för avel orkade jag inte samla ihop hundar så jag hoppade över att ställa i det denna gång. Kände oss nöjda med dagen!! Grattis alla andra som tog finfina priser!

2009-04-14
Ratty är i höglöp och där ska det inte bli några valpar nu. Ratty ska enligt våra planer paras våren 2010 (hane är bestämd). Mer info kommer. Nova började löpa idag. Galar flyttade i torsdags. Så nu är det bara Valkyria och Njord kvar här hemma.

2009-04-06
I natt har jag varit på Läckeby djursjukhus med Nova. Hon började kräkas kraftigt x flera och fick muskelskakningar och kramper. Blev illande röd i ögon och öron. När jag ringer så tycker vetrinären att det bara är att sätta sig i bilen och komma. Tar väl ca 1½ timme dit. Jourtid och Jönköping hade fullt... Hon piggade på sej något på vägen dit.
Hon blev kollad och fick medicin. Akut förgiftning. (Vad hon ätit har vi tyvärr ingen aning om). Så hemfärd och landar i säng sådär 03.45 i natt. TACK för sällskapet Bea!

2009-04-05
Idag har Henrik varit i Hillerstorp på första träningen för säsongen. Extra & Swerre var med och tränade.

2009-04-02
Nu har Menja & Dieser flyttat till sina nya hem. Garm flyttar imorgon. Galar kommer att bo kvar hos oss ett par veckor extra innan han flyttar till sitt nya hem den 18 april. Njord är ännu osåld. Njord är en trevlig och glad liten prick. Han kommer att bli slät. Valkyria letar vi fodervärd åt. N är rätt hem dyker upp får hon flytta. Extra tog sig ett par dagars "semester" när valparna hade besiktats m.m. Hon stannade hos Joppe. Det var ett tag sen hon var där nu. Tack Bea & Magnus!!

2009-03-24
Om en vecka är det dags för valparna att börja flytta till sina nya hem. Det är en intensiv tid de här 8 veckorna med de små. Valplådor och stamböcker är här och jag har börjat förbereda varsin mapp till valpköparna. Där lägger jag bland annat vaccionationsintyg, vetrinärbesiktningen och köpekontrakt. En hane finns kvar att boka och det är Njord. Nova och Chess tar vid och busar med valparna när mamma Extra tar lite ledigt. Nova är en riktig lekmamma!! Nyttigt för de små att umgås med de övriga hundarna här hemma. För nog leker de på olika vis. Bazze har verkligen sin stil, han med, när han ska leka... Jaktmässigt har det blivit ett vildsvin sen sist. För övrigt så planerar vi att åka till Eskilstuna den 18 april för då är det utställning. Dags att bestämma vilka vi ska ta med oss. Föranmälan ska snart vara gjord. Första grytträningen är snart oxå. Henrik får åka själv vid första tillfället för jag arbetar.

2009-03-15
Valparna växer så det knakar. Söta små underbara hundbäbisar. Igår va vi på klubbens styrelsemöte. Efter det åkte vi till Monica (Tenacious kennel) och åt en god middag.

2009-03-11
Idag har jag varit hos Zlatan och hälsat på. Har "överlämnat" Zlatan i fodervärdens ägo. Lycka till i fortsättningen med Zlatan!

2009-03-08
Igår var vi på utställning i Boxholm. Vi är nöjda med dagen. Se hundarnas resultat under utställningar. Linus vann ännu en gång juniorhandling. Vi stannade kvar och var med på årsmötet. Linus blev Årets Juniorhandler 2008 i JRTC of Sweden. Grattis alla andra, till rosetter under dagen och alla Årets-priser som delades ut under årsmötet.

2009-03-06
Idag har Birk flyttat till sitt nya hem. Vi önskar Ingrid med familj all lycka till med vackra och coola Birk. Imorgon åker vi på utställning med ett gäng terriers. Våra fodervärdar till Akeela, Ardbeg och Joppe kommer oxå dit. Känns jättebra för oss att vi hittat så engagerade fodervärdar.

2009-03-04
Valparna är nu 4 veckor. Fullt ös i valphagen! Idag är de små fotade. Förra veckan var jag och vaccinerade ett gäng. Denna gång var det Ratty, Bazze, Misty och Lauras tur. Vi har en tik här hos oss som ska paras med Chess. Vi tycker att det är trevligt att valet föll på Chess. På lördag planerar vi att åka till Boxholm på utställning. Bilden nedan är klickbar.

Hurricane valpar 4 mars 2009
2009-02-16
Idag har valparna öppnat ögonen. Har klippt klorna för första gången idag oxå. 2 hanar och 1 tik finns kvar att boka som det ser ut nu. Imorgon blir det avmaskning på de små.

2009-02-15
Sista dagen på grytjakten idag. Chess låg 3 timmar nere i grytet och skallade på den där sura grävlingen. Tjälen satte käppar i hjulen för grävarna och Chess låg på nära 2 meters djup. Det enda han fick med sig hem denna gång ser ni nedan... En liten fläskläpp efter 3 TIMMARS hårt jobb...

Chess med fläskläpp

2009-02-11
Valparna växer på. En hane är bokad och jag själv ska ha en av tikarna. Har inte riktigt bestämt vilken ännu. I söndags var Henrik på årsmöte i Grythundsklubben och efter det blev det jakt. Det snurrade lite för Chess när han kommit ner och det visade sej att det var 4 grävlingar i grytet. Även Nisse var nere och jobbade på. Summan blev i alla fall 3 grävlingar...

2009-02-06
Förra helgen blev en jättelyckad helg. Vi hade två trevliga dagar med bl a rävjakt med stövare. Jag hade lyckan att stå på ett pass där jag såg den fina räven komma och ca 45 sekunder därefter en drivande stövare. Så vackert!!

Så äntligen i onsdags morgon föddes 6 små underbara Swerre/Extra valpar. Extra började redan på tisdagen kl.15.30 med att hässja. Kollar temp 36,6. Så höll hon på och inget mer händer. Inga värkar syns till. Så kan en tik hålla på upp till ett dygn. Då ska tempen ligga under 37 grader och inga krystvärkar komma och gå. Jag ringde givetvis och förvarnade på djursjukhuset, vi har en bit dit. Här är det Jönköping alt. Läckeby Djursjukhus under jourtid. Det blev inga värkar så det va bara att kämpa på och vänta...Tempade Extra några gånger under natten så att den hölls sig där den skulle. Vid 04.40 får Extra sin första värk och vid 05.32 föds första valpen vid 08.43 föds den sjätte valpen. Mer info under valpar.

2009-01-28
Här väntar vi på att Extra ska valpa... Helgen går i jaktens tecken (som vanligt). Ha en bra helg alla!!

2009-01-17
Idag har vi varit i skogen en runda med Nova. Sen åkte vi och hälsade på Diesel (Hurricane Ardbeg). Tack till "Disses" familj för en trevlig stund. Se nya bilder på hans egen sida. Här kommer en bild på den dräktiga som fyller på förrådet...bilden är klickbar.

Dräktiga Extra fyller på förrådet

2009-01-14
Extras mage växer...

2009-01-12
Extra växer om magen. Äter med god aptit och ligger helst och vilar... I helgen har det varit jakt. Bazze, Nova och Ronja i lördags. Bazze kör på för fullt, han fick upp älg men den va inte lovlig att skjuta på dom markerna. Ronja och Nova tränas lite lätt. I söndags va det älgjakt på andra marker så jag gick drev och så släppte vi Bazze, inte en enda älg inne på dom markerna som vi gick igenom. Fanns nattgamla spår ut från dom markerna. Även Ratty va med och rastade sej, men hon gick med mej. Älgjakten börjar ju lida mot sitt slut och alla häromkring har inte skjutit sin kvot. Älgarna är slipade så här sent på säsongen de vet nog var de ska gömma sej och när...(hihi). Vid sista drevet precis när vi skulle bryta fick Bazze tag på mård som han jagade ner i ett stenrös. Bazze va som ett vitt streck efter. Sen skulle han flytta stenarna i det stenröset hade han tänkt om han bara hade fått hålla på så... Finns det inget annat och jaga så!!Till och med jag är lite mör i benen efter helgen Idag har Bea (Joppes fodervärd) varit här. Jag la 2 stycken viltspår (vildsvin). Han är nybörjare så jag la inte så långa. Det första klarade han perfekt. Det andra fick vi börja om från början en gång för han blev störd av en viss Nova några meter bort... men gick det spåret oxå. Bra jobbat Joppe!! Kolla stolt Joppe med klöv i fotogalleriet.

2009-01-04
Igår va Kicki och Carro (fodervärden) här med Akeela och hälsade på. Hon har vuxit till sig den fina donnan, underbart trevlig tik. Planerar att röntga henne framåt sommaren.

2009-01-02
Då var det ett nytt år. Får se vad det kommer bära med sig. Vi har ju hunnit med en hel del sen sist. Jakt i alla former. Henrik har även varit iväg som hundförare på b la Sturefors gods. Jakt ovan mark gäller där. Så Bazze fick visa vad han gick för. Det sköts 6 dovhjortar under 2 dagar för Bazze. Bazze och Ratty är just nu i toppform. Syns att det är "högsäsong", de är riktiga muskelpaket. Inte för att de övriga är i dålig kondition precis men de leder ligan de där 2 snyggingarna. Nästa grytjakt blir i helgen. Då är det Chess & Laura som ska ut. Vi är dåliga på att fota våra jakter, men vem hinner springa med kameran och fota varje jakttillfälle... inte jag. Kanske får börja det nya året med att lova fota mera i skogen. Extra är dräktig, ser det ut som... Hon pipplar med maten, hennes lilla mage är något större än vanligt och tuttarna är lite större. Kan väl inte få plats så många Swerre-bebisar där inne?