Blogg 2018

Blogg 2017

Blogg 2016

Blogg 2015

Blogg 2014

Blogg 2013

Blogg 2012

Blogg 2011

Blogg 2010

Blogg 2009

Blogg 2008

2012-10-24
Igår opererades Extra, då hon haft jobbiga utdragna löp och fått äta hormoner för att inte bli skendräktig. Under ett ultraljud hittades oxå en äggstockscysta så därmed beslutades att cysta/äggstockar och livmoder skulle opereras bort. Hon har fött två mycket fina kullar med Swerre som pappa så hon har tillfört kenneln mycket. Hade tanken att ta en sista kull på henne nästa år men nu blev det inte så och huvudsaken är ju att hon får må bra. Nu vilar vidare avel på nästa generation tikar, Extras döttrar i hennes kull som föddes i december förra året. Därmed planeras inga valpar här förrän tidigast hösten 2013.

2012-10-15
Igår var det då dax för årets sista utställning för året. Dit åkte vi med Cupido, Parca, Nova, Ratty och Extra. Ställde i både uppfödare och avel denna gång och vann båda :) Hade stark konkurrans både i avel och uppfödare. Det var många fina hundar som visades under dagen. Har inte ställt Extra i avel tidigare men igår så fick hon visa sig med sina avkommor Parca, Cupido och Minerva från senaste kullen och det var ju lyckat :) Utställningsresultaten kan ni se under utställningar >>

2012-10-08
Älgjaktspremiär :)

2012-10-04
Hösten är här och det känns bra :) Hundarna "rastas" var och en på sitt sätt. En del grytjakt har det varit! Cupido har testat konstgryt och Parca kör jag sök med. Har även lagt blodspår till dem. I helgen var det utställning i klubbens regi (Tierp). Den utställningen hoppade vi över och planerar istället att åka till nästa utställning nere i Vinslöv.

2012-08-19
Har varit på en utställning sen sist och den ägde rum i Bollebygd. Se utställningar >> Grytjakten är igång och det har varit en bra start på säsongen. Sköt första grävlingen för Chess premiärdagen (1 augusti). Varit ute några gånger till med gott resultat. Nova började löpa i måndags så nu är hanarna på tå här.

2012-07-23
Som jag tidigare skrivit så skulle ju Fata flytta. Så i samband med National flyttade hon och enligt rapport så går allt bra :)

2012-07-19
National har ägt rum och vi är nöjda med helgen :) Hundarnas utställningsresultat hittar ni under utställningar >> På fredagen under National kördes ett gäng hundar i vildsvinshägn och DAGENS BÄSTA vildsvinshund blev HURRICANE HERO >> :) Vill passa på att hälsa Cochyn välkommen hem! Hans liv kommer Ni att kunna följa på www.redlaketerrier.se >>

2012-06-26
Här rullar det på... Parca och jag har varit på 2 sökträningar sen sist. På torsdag kväll är det dags igen. Med de övriga hundarna är det diverse aktiviteter :) Parca och Fata löper för första gången. De började med 2 dagars mellanrum. Fata kommer flytta till Tracking Jacks Kennel i samband med National på High Chaparall. Där kommer hon bli jakthund och jag behåller givetvis en viss avelsrätt på henne.

2012-06-18
Dubbelutställningen i Vetlanda är över för denna gång och vi är mycket nöjda över hundarnas resutlat :) Utställningsresultat >>

2012-06-12
Idag har Misty med matte varit här. Misty har blivit av med lite hår :) Hon kommer att ställas ut till helgen i Vetlanda. Vi kommer ju oxå att ställa ut ett gäng med hundar till helgen nu när det är på hemmaplan. Ikväll är det dags för Rallylydnad med Parca igen. Tar sällskap med Susanne och hennes rottis Szaga som är lika gammal som Parca.

2012-06-11
Då var det ett tag sen jag uppdaterade... Vi har bland annat varit på Swedish Game Fair på Tullgarn. Där vi gjorde PR för klubben :) Extra apporterade och showade i grytet (duktig som vanligt). Parca, Fata och Cupido var oxå med och visade upp sig i montern. Parca var med och gick rasparad också. Har bestämt att när vi hittar lämpliga hem till Fata och Cupido får de flytta. Det får ta den tid det tar att hitta de hemmen. De kommer i så fall lämnas ut på hel- eller halvfoder. Har varit en sväng i Wales och tittat på hundar och släktforskat lite bakom några av hundarna här i kenneln. Mycket trevligt :)

2012-05-22
Sista valpkurstillfället igår kväll för Parca och mig. Nu är det bara avslutningen kvar och den är på söndag. Där kommer vi inte närvara för då befinner vi oss på Tullgarn. Jag har anmält mig och Parca till nybörjare rallylydnad. Två kurstillfällen och där går de igenom banor och skyltar och lite träning med hunden. Här kommer en bild på Parca!

Parca

2012-05-21
Första gryttäningen har ägt rum och i samband med den flyttade Nocturne till sitt nya hem. Jag har all avelsrätt på den lille snyggingen :) Önskar Katri & Tapani lycka till med deras nya grythund :)

2012-05-06
Grönbete :) Cupido, Nocturne och Parca (Fata är ur bild på eget uppdrag).

Valpgänget

2012-05-05
Valparna, jag och tjejgänget har varit iväg i stugan. Det blev megamycket klättrande och bus i trädgården där nere. När vi åkte hem så var det hem och packa upp och sen iväg med Parca på valpkursen. Har lagt Parcas första blodspår och det gick jättebra. Duktig vovve :) Annars är det vanligt hundgöra med pälsvård och klovård och allt annat pyssel. Igår vaccinerades Nocturne för andra gången. Utställningen i Karlstad den 19 maj åker vi inte på, utan siktar in oss på hemmaplan i juni istället. Kommer däremot åka på Swedish Game Fair på Tullgarnas slott sista helgen i maj.

2012-04-23
Jag har fått en rapport från Garm och hans familj i Göteborg. Mycket trevligt :) Garm är ur kullen efter Swerre & Extra som föddes för 3 år sen. I lördags var Parca och jag kollade på en stor agilitytävling på Njudungs BK. Full fart var det där :) Där träffade vi även Tristana, Morgana och Shyvana med sina mattar. Mycket bra social träning! Ikväll ska Parca och jag på valpkurs. Här kommer en bild på snygga Hurricane Garm.

Garm

2012-04-19
Joppe har idag övergått i fodervärdens ägo. Önskar familjen Kraft fortsatt lycka till med den lille hanen :)

2012-04-16
Idag har jag fått svaret på Hurricane Hero (Spikes) höftledsröntgen och det var ett A, alltså utan anmärkning :) Ikväll är det dax för valpkurs med Parca. Här kommer en bild på supersöta Nocturne.

Hurricane Nocturne

2012-04-05
Skärtorsdagshäng i bädden!

Valparna
Fata, Nocturne (längs bak), Cupido (mitten), Parca

2012-04-03
Idag har Parca testat hundkärran :)

Parca

2012-04-01
Tristana har även hon flyttat och det trevliga är att hon har fått en kompis i form av sin syster Morgana. Stort lycka till Linda & Sarah med era vovvar! Idag har Extra och jag gått en promenix alldeles för oss själva. Ingen stor grej, men så viktigt i denna ganska så stora flock. Alla hundar får egen tid då och då, lätt minst en gång i veckan. Imorgon är det dax för mig och Parca att gå på kurs igen.

2012-03-31
Idag har jag klippt 196 klor! Många klor blir det... Har inte tänkt på att det faktiskt är så många :)

2012-03-30
I måndags började jag valpkurs med Parca. Jättetrevlig början och Parca var jätteduktig. På måndag är det dax igen :) Igår fick Cupido, Fata och Parca sin andra vaccination. Spike (Hero) är vaccinerad. Testikelstatus och tandstatus är också gjorda. Han är även höftsledsröntgad. Svar väntas inom en månad.

2012-03-21
Valkyria har övergått i fodervärdens ägo. Nu får hon jaga med sin husse Erik som för tillfället bor på Öster Malma. Stort lycka till :)

2012-03-15
Idag är Morgana, Nocturne, Tristana och Shyvana besiktade, chippade och vaccinerade. Alla 4 gick igenom besiktningen utan anmärkning :) Morgana har flyttat till Linda med familj och Shyvana till Cim med familj. Vi önskar dem lycka till i framtiden :)

2012-03-14
Nya bilder finns nu på Valkyrias 8-veckorsvalpar >>

2012-03-11
Igår var det utställning i Boxholm. Jag hade med mig Ratty, Nova, Extra och Swerre och alla fick rosetter med sig hem :) Resultaten hittar ni under utställningsresultat > Ställde inte i avel eller uppfödare denna gång heller! Nu går dagarna fort och snart är det dax för Valkyrias kull att flytta. På torsdag är det dax för besiktning, chippning och vaccinering.

2012-03-07
Nya bilder finns nu på Valkyrias 7-veckorsvalpar >>

2012-03-01
Igår var det dax för den årliga vaccineringen av Chess, Swerre, Ratty, Bazze och Nova. Ratty fick även tänderna rensade och de såg fina ut. Emalj och så var i gott skick :) Cupido och Parca är DNA-testade (PLL) och deras resultat finns på deras sidor.

2012-02-24
Igår flyttade Minerva till sitt nya hem. Önskar Minerva lycka till i sin nya familj och kennel :)

2012-02-22
Nya bilder finns nu på Valkyrias 5-veckorsvalpar >>

2012-02-20
I torsdags flyttade Ceres till sitt hem. Vi önskar hela Ceres nya familj stort lycka till med henne :) De övriga är fortfarande kvar här hemma. Här tränas rumsrenhet för fullt och ibland är de jätteduktiga och sen händer ju en liten "olycka" här och där, men vad kan man begära, de är ju dock bara 9 veckor gamla imorgon.

Valkyrias kull växer och de är som valpar är mest :) Sover, äter och busar :) Morgana är såld till Järnforsen och Nocturne stannar här. Shyvana och Tristana är till salu. Ev blir det så att en av tikarna blir foderhund om jag hittar ett hem nära.

Det har varit rävjakt hela helgen men inte en enda räv gick i gryt :( Så det blev inte mycket jobb för hundarna denna helgen. Men sån är ju jakten ibland!

2012-02-14
Idag är Extras valpar besiktade utan anmärkning. Vetrinären tyckte kullen var mycket fin och jämn och att de är väldigt stabila! De är även vaccinerade och chippade. Stamtavlorna är på plats. Väntar tyvärr på valplådorna men de är förhoppningsvis levererade till djuraffären imorgon. Ceres kommer bli först ut att flytta. Hon flyttar på torsdag! Fata är kvar ur denna kull och letar efter ett trevligt hem :)

Nya bilder finns nu på Extras 8-veckorsvalpar >>.
Nya bilder finns nu på Valkyrias 4-veckorsvalpar >>

2012-02-08
Nya bilder finns nu på Extras 7-veckorsvalpar >>.
Nya bilder finns nu på Valkyrias 3-veckorsvalpar >>

2012-01-31
Tiden går fort nu! Extras valpar är 6 veckor>> idag och Valkyrias 2 veckor>>. De lite större är med i händelsernas centrum. De har kollat in tvättmaskin, torktumlare, lådor och grytor för att inte tala om sladdar. Lyssnar på musik och kollar när den där maskinen som suger upp hundhår susar förbi :) De övriga hundarna är med på ett hörn och hjälper gärna till att underhålla dem. Alla vardagliga ting är de med om för att bli så socialiserade som möjligt. Här är det barn, ungdomar och vuxna som hälsar på och klämmer och känner på dem. Den 14 februari är det dax för besiktning, vaccinering och chippning. Sen är det leveransdax. Minerva kommer flytta till Annelie & Thomas (Decoys kennel), Cupido och Parca stannar här som det ser ut nu. Alltså finns två fina tikar kvar att boka Ceres & Fata :)

2012-01-25
Nya 5-veckorsbilder finns nu på Extras valpar >>
Nya 1-veckasbilder finns nu på Valkyrias valpar >>

2012-01-23
Har registrerat in Extras valpar i Folksam (Dolda fel försäkringen). Annars är det ju "vanligt plock" runt hundarna. Trimmade Swerre förra veckan så nu ser han ut som en hund igen ;) Jag vill tacka Bea (Joppes matte) för ALL hjälp vid Valkyrias valpning då hon bl.a. fick vara chaufför, så att jag kunde sitta med Valkyria bak i bilen på vägen. Allt löste ju sig till det bästa tack och lov och imorgon är de redan 1 vecka gamla. Imorgon är det dax för 1-veckas bilder på Valkyrias valpar och 5-veckors bilder på Extras valpar.

2012-01-21
Här är det full rulle... Mycket mer hundgöra än i vanliga fall men det är ju inte så konstigt med två valpkullar samtidigt. Det känns mycket spännande då jag nu kommer att spara ur båda dessa kullar för framtida avel. Ratty löper och ska inte paras för hon är ju en lycklig pensionär. Nova löper även hon och kommer inte paras i nuläget. Det blir eventuellt vid nästa löp.

2012-01-19
Nya 4-veckorsbilder finns nu på Extras valpar >>

2012-01-18
Nu finns individuella bilder på Valkyrias valpar >>

2012-01-17
Inatt kom då Valkyrias valpar >...det blev lite jobbigt för Valkyria. Hanen fastnade med benen. Så vi fick sätta oss bilen till djursjukhuset. Men på väg dit så fick jag ut den lille hanen och 3 min. efter det kom nästa :) Så vi vände och väl hemma kom nästa efter en stund. Vikter, tid, namn och individuella bilder kommer...

Valkyrias valpar

2012-01-11
Igår var Swerre & Extra valparna 3 veckor och bilder finns på valparnas sida> Klorna är klippta för andra gången sen de föddes idag. De har även avmaskats 1 gång hittills. De har börjat äta 1 mål om dagen med lite valpmousse :) Resten av målen äter de av mamma Extra. Alla ser bra ut i hullet, så får se när det är dax att öka på fodret.

2012-01-04
Extra & Swerres valpar är fotade :) De finns här >> Det finns två tikar i denna kull som kan bokas. Jag skulle ha skickat in hundarnas resultat inför årets, men se det glömde jag i jul-, nyårs- och valpbestyren :) Inte hela världen, så det hoppar vi över i år...

2012-01-02
Då rusade tiden iväg... Jul och Nyår är över! God fortsättning till alla :) Ja, som NI sett så fick så Extra sina valpar den 20 december. Dagarna började bra men på julafton tvärvände lille Cupido (hanen) i vikt. Stödmatade under några dygn och vips så vände det och han kunde själv äta det han behövde från mamma. Han är fortfarande mindre än de övriga i ligan. Imorgon blir det vikt och fotografering av gänget då de redan är 2 veckor. Valkyria är rund så nog är det valpar i den magen oxå :)