Blogg 2018

Blogg 2017

Blogg 2016

Blogg 2015

Blogg 2014

Blogg 2013

Blogg 2012

Blogg 2011

Blogg 2010

Blogg 2009

Blogg 2008

2013-09-23
I lördags var vi på utställning i Vrigstad. Hundarnas resultat hittar Ni under fliken utställningar>>
Vår älskade Cardi Bay Sword at Hurricane "Swerre" fick somna in i min famn i lördags kväll efter en kort tids sjukdom.

R.I.P Swerre Heart

2013-08-27
Här kommer en liten uppdatering om vad som hänt här sen sist.
Jag har varit och pr:at för klubben på Falsterbo Horseshow med ett gäng andra glada russellägare. Hade med mig Extra och Chess och de raceade för fullt.
Ingen av dem har raceat nått vidare innan men det går galant :) Chess vann och Extra blev 3:a de fick varsin rosett och pris. Mycket trevlig dag!
Sedan åkte vi till National och på lördagens aktiviteter startade vi Chess och Extra i klubbens klubbmästerskap i race.
Chess blev klubbmästare i hundar över 12,5 tum :) Extra blev 3:a i under 12,5 tum och då startade hon med rumpan först...
Dagens grythund på National blev Björklundens Nanna och mamma till den hunden är vår uppfödning Hurricane Dieser (ägs av Björklundens kennel) och pappa är vår Bazooka som finns här hemma. Grattis till husse Sebastian och Nanna :)
Utställningen på söndagen är jag mycket nöjd med då Cupido, Parca och Minverva gjorde sin debut i de öppna klasserna.
Parca BIS 2.a, Cupido vinner sin klass över 19 andra snyggingar :), Minerva placerade sig 4:a i sin klass även det en stor klass.
Övriga placeringar hittar ni under fliken utställningar här på sidan.
Jaktsäsongen har börjat och det har varit en mycket bra start. Det har skjutits grävling för bland annat Chess och Witch.
Ratty har varit ute på eftersök på rådjur. Hero "Spike" har varit ute på eftersök på vildsvin och båda sköter uppgiften mycket bra.
Snart är det dax för mer jakt ovan jord och vi väntar på rätt datum.
 
Vill passa på att gratulera Sarah med familj på Tracking Jacks kennel till Hurricane Fatas två grytprov i Finland. Hon gjorde två B-prov med 42/44 poäng :)

2013-06-07
Som vanligt går det ett tag mellan gångerna jag bloggar. Utställningarna i klubbens regi som ägde rum den 25 maj åkte vi inte på. Även dubbelutställningen i Ö-vik nu till helgen hoppar vi över till förmån för annat. Nästa utställning planeras till National i Hillerstorp i juli. Sedan sist har vi bland annat varit och gjort pr för vår klubb på Elmia Game Fair i Jönköping, fullt ös och trevligar dagar som vanligt. Grytträningarna har även satt igång för säsongen. Minerva, Parca och Cochyn har varit med på träningarna. På grytträningarna har vi även träffat vår foderhund Nocturne som blivit en riktig herre. Nya bilder på honom kommer.

2013-03-25
Hurricane Fata är såld till Tracking Jacks kennel. De var ju tidigare fodervärdar åt henne men har nu köpt henne. Önskar dem fortsatt lycka till med snyggingen.

Hurricane Fata

2013-03-17
Jaktsäsongen med hund är över för detta jaktår här. Nu är väntan till 1 augusti lång...
Därmed får man roa sig med lite annat för att hålla kondition och huvud igång på hundarna. Nu har nästan hela högen fått sin årliga vaccination här. Är ett par vovvar kvar som ska sin vaccination oxå. Parca har även fått rabiesvaccin och pass. Så nu är hon resklar för vad det nu kan tänkas bli för äventyr framöver. Mer info om detta kommer.

2013-02-18
Igår var vi på årets första utställning. Resultaten från dagen kan Ni se under utställningar>> Nöjd med resultaten och alla hundar som vi hade med oss fick rosett :)


Dagens skörd av rosetter

2013-01-16
Har fått bilder och lite info om hur första månaderna varit för Hurricane Ceres som numera heter Inez. Mycket trevligt att höra av Er. Är alltid lika kul att få mess, telefonsamtal, mail och vad det än är av valpköpare. Ceres är ur kullen efter Swerre och Extra som föddes december 2011.
Har trimmat de som ska trimmas och mycket hår är det. Har varit och hälsat på Cupido i nya hemmet oxå, passade då på att även trimma av honom lite av "burret" :)

2013-01-08
Nytt år nya möjligheter :) Mycket har hänt sedan sist jag bloggade men bloggar lite kort om detta.

Nova som gärna tuggar i sig det hon hittar lite varstans, blev i början på vintern dålig och vi åkte till djursjukhuset med henne. Där blev det operation och öppning av magsäck och tarm. Där hittades lite allt möjligt som hade fastnat och Nova var i dåligt skick. Men tack och lov så klarade hon det galant och är pigg och glad igen.
Cupido har flyttat till den inbitne rävjägaren Jörgen i Alseda. Där har han sällskap av stövarna Krut och Diesel.

För övrigt "rastas" hundarna på det de gillar bäst :) Jag har redan börjat spana runt för att hitta hane till superfina Parca. Inte ett enkelt val som vanligt men har inte bestämt ännu om det blir ur den egna kenneln eller utifrån. Har ett par hanar som är intressanta och återkommer om detta när tiden är inne.

Nu väntar röntgen för Parca och Cupido framåt sommaren. Nästa utställning äger rum i Boxholm den 17 februari och dit åker vi med några hundar, har inte bestämt vilka som följer med denna gång ännu. Efter den utställningen håller klubben (JRTC) årsmöte och utdelningar av Årets osv. Har inte skickat in några resultat på hundarna i år heller. Kanske nästa år ;)